Compte enrere pels Jocs Olímpics de París 2024

juny 18, 2024 | Sin categoría

Comença el compte enrere per als tan esperats Jocs Olímpics de París 2024. Després dels anteriors Jocs Olímpics Tòquio 2020, el 26 de juliol de 2024 començarà l’esdeveniment esportiu on es reuneixen els millors atletes de més de 45 disciplines, venint de tot arreu del món. Ni més ni menys que una participació de més de 10.500 atletes.

Els Estats Units, la Xina i el Japó van ser els països que van estar en el podi en els últims Jocs Olímpics. Quins països pujaran al podi en els Jocs Olímpics de París 2024?

 

Noves disciplines esportives

Atletisme, futbol, bàsquet, tennis, handbol… innombrables esports són els protagonistes des que els Jocs Olímpics s’han popularitzat en aquesta nova època moderna.

No obstant això, aquest gran esdeveniment no es queda enrere i cada nou curs inclou algun esport nou. Enguany, en els Jocs Olímpics de París 2024 és el torn del breaking, també conegut com breakdance. Només 16 atletes, tant femenins com masculins, seran els que es disputaran els dies 9 i 10 d’agost les medalles. La Plaça de la Concòrdia serà l’escenari d’aquesta innovadora exhibició.

Recordem que, en els últims Jocs Olímpics, l’escalada esportiva, el skateboarding i el surf es van estrenar com a noves disciplines; les quals veurem de nou aquest any.

Futbol, l’espectacle més esperat

Si algun esport és l’estrella a nivell mundial, aquest és el futbol. 16 països amb representació de futbol masculí són els classificats per a aquest espectacle esportiu, que tindrà en suspens a seguidors a tot el món. França, l’Argentina, Paraguai, els Estats Units, República Dominicana, Espanya, Israel, Ucraïna, el Marroc, Egipte, Mali, Nova Zelanda, el Japó, Uzbekistan, l’Iraq i Guinea.

El Brasil, l’últim campió després de vèncer a Espanya en els Jocs Olímpics de Tòquio, no serà present. Qui serà el nou guanyador? L’Argentina de Messi? França sense Mbappé? O Espanya després de quedar-se a les portes en la seva anterior final? El 9 d’agost a la final al Parc dels Prínceps tindrem la resposta, però si no vols perdre’t cap partit, aquí tens el calendari de futbol complet.

La secció femenina de futbol promet el mateix espectacle. En aquest cas, són 12 els països que lluitaran per l’or. França, Colòmbia, el Canadà, Nova Zelanda, els Estats Units, Zàmbia, Alemanya, Austràlia, Espanya, el Japó, Nigèria i el Brasil. Encara que Espanya està dins de les favorites per a aconseguir l’or, el camí no serà fàcil. Recordem que les futbolistes del Canadà són les vigents campiones olímpiques i que serà la tercera participació de Colòmbia a uns Jocs Olímpics. La final femenina serà el 10 d’agost, on sabrem quines jugadores es fan amb el repte més desitjat, guanyar una medalla olímpica d’or.
.

La Phyrge Olímpica

No hi ha Jocs Olímpics sense mascota com a protagonista. Enguany, per als Jocs Olímpics de París 2024, les mascotes oficials són “Les Phryges”.

Les Phryges s’han inspirat en els mítics barretes francesos frigis, que de tota la vida han simbolitzat la llibertat, a més de que són un símbol de la República. Igualment, els colors d’aquestes mascotes són el blau, el blanc i el vermell, una clara representació de la bandera francesa.

Enllaçant tota la història que recullen “Les Phryges”, el lema d’aquestes és “Sols anem més ràpids, però junts arribem més lluny”. Una altra vegada, fent referència a la llibertat i fent una crida a la col·laboració entre tots per a arribar a un món millor.

Jocs Paralímpics París 2024

Els Jocs Paralímpics de París 2024, mereixen la mateixa importància. El rellevant d’aquest esdeveniment esportiu, és que va més enllà de la competitivitat dins dels estadis. Aquest esdeveniment és un clar aparador per a, a través de les discapacitats d’esportistes d’elit, inspirar a persones i provocar un canvi en les societats de tot el món.

Els Jocs Paralímpics de París, tindran lloc del 28 d’agost al 8 de setembre, 12 dies on prop de 4.400 atletes disputaran per un or olímpic. Si no vols perdre’t cap enforntament pel podi, aquí tens el calendari dels Jocs Paralímpics de París 2024.

La veritat és que cada vegada la participació i números d’aquest esdeveniment va en augment. Un petit resum del que succeirà a París:

    • 11 dies de competició
    • 182 països participants
    • 4.400 esportistes participants
    • 22 disciplines esportives, amb 549 proves amb medalla
    • 17 instal·lacions esportives
    • 3,4 milions d’entrades a la venda

Juegos Olímpicos

Per primera vegada en la història, l’emblema, així com les mascotes serà el mateix en els Jocs Paralímpics i en els Jocs Olímpics. L’emblema està conformat per una medalla d’or, una flama i una representació de Marianne, símbol de la República Francesa. La mascota, com hem comentat anteriorment, són “Les Phyrges”.

Aquest juliol, agost i setembre seran un somni per als fans més esportistes al voltant del món. Iniciant al juliol amb els Jocs Olímpics i acabant al setembre amb els Jocs Paralímpics, la rivalitat en les pistes entre països està assegurada. Quin país creus que es farà amb més medalles?