Les Vies Verdes de Girona

juny 4, 2024 | Sin categoría

Les Vies Verdes de Girona són rutes de senderisme i cicloturisme que s’han habilitat aprofitant antics traçats ferroviaris en desús a la província de Girona. Aquests itineraris estan dissenyats per a ser accessibles i segurs per a tot tipus d’usuaris, inclosos ciclistes, vianants i persones amb mobilitat reduïda.
Les Vies Verdes de Girona tenen molt a oferir. Des dels Pirineus a la Costa Brava descobriràs paisatges insòlits, pobles que et deixaran sense alè i una gastronomia que no oblidaràs.

 

 

El millor moment per a gaudir de les Vies Verdes

Girona és una província que gaudeix de molt bon temps al llarg de tot l’any. No obstant això, els mesos de primavera i estiu són els més recomanats per a aventurar-te en la ruta d’aquests camins rurals.
Si decideixes venir en els mesos de maig, juny, juliol, agost, setembre i octubre, gaudiràs de dies assolellats i llargs, la qual cosa et permetrà fer les rutes amb calma i amb un clima agradable. Això no vol dir que alguna gota pugui caure i que algun matí fresc hi hagi. Així que no oblidis el teu impermeable i la teva crema solar per als mesos d’estiu.

Rutes de senderisme i ciclisme de les Vies Verdes

  • Ruta Del Carrilet I

Via Verda d’Olot a Girona

Aquesta ruta recorre uns 54 quilòmetres, connectant les ciutats d’Olot i Girona a través d’un paisatge divers que inclou boscos, camps i pobles pintorescos.
Probablement un dels trajectes que més et permetrà descobrir el territori. Travessaràs 12 pobles, cadascun d’ells amb molt a oferir i descobrir. Trobaràs antigues ciutats medievals com Anglès, t’endinsaràs el Parc Natural de la Garrotxa, i a Olot observaràs nombrosos edificis modernistes.

  • Ruta del Carrilet II

Des de Girona fins a Sant Feliu de Guíxol

Estenent-se al llarg d’uns 40 quilòmetres, aquesta sendera connecta Girona amb la costa, acabant a la localitat de Sant Feliu de Guíxols.
Aquesta Via Verda és una combinació excel·lent de mar i muntanya. Inicia a Girona, passant per Cassà de la Selva i finalitzant a Sant Feliu de Guíxols, als peus de la Mar Mediterrània.
Durant el trajecte, si hi ha sort, podràs veure en la llunyania els Pirineus i el Montseny, així com el massís de Cadiretes i de Gavarres. I tot aquest festival de paisatges sense gaire pendent, però si amb un traçat de sinuoses corbes.

  • Ruta Del Ferró I Del Carbó

Des de Ripoll fins a Sant Joan dels Abadasses

Amb una longitud d’aproximadament 12 quilòmetres, aquesta ruta segueix l’antic camí ferroviari que transportava carbó i ferro des de les mines fins a les fàbriques.
A més, és una Via Verda repleta de llegendes i històries per descobrir, ja que va ser on Guifrè el Pelòs i el comte Arnau van deixar molta història escrita.
Si bé és cert que aquesta ruta comparteix trams amb vehicles motoritzats, els innombrables llocs d’interès faran que no te la vulguis perdre.

  • Ruta del Tren Petit

Des de Palamós fins a Palafrugell

Aquesta ruta, d’uns 6 quilòmetres, connecta les localitats costaneres de Palamós i Palafrugell, passant per paisatges de vinyes i camps de cultiu, abraçats pel massís de Gavarres i les muntanyes de Begur.
La Via Verda actual travessa els pobles de Palamós, Mont-ras i Palafrugell, amb dos possibles desviaments per a descobrir les platges de Castell i la Fosca. Aquest trajecte de Girona, és ideal per a fer-la amb els petits de la casa.

  • Ruta del Tren Pinxo

Des de Serinyà fins a Girona

Aquesta Via Verda, de 37 quilòmetres de longitud, és exclusivament per a fer-la amb bicicleta. La Ruta del Tren Pinxo recorre part de l’antic recorregut del tren que anava des de Palamós fins a Girona i Banyoles.
L’inici d’aquesta última sendera que et proposem, està immersa en el “Espai d’Interès Natural de l’Estany de Banyoles”, envoltada en gran part del tram per rius i estanys.
La segona part del recorregut, acostant-te a Girona, fa honor el recorregut que feia el tren Pinxo, molt concorregut pels locals en aquells temps. El final a la ciutat de Girona permetrà als aventurers enllaçar amb altres Vies Verdes de Girona com la Ruta del Carrilet I o la Ruta del Carrilet II.

Combina les Vies Verdes de Girona amb altres experiències

Les Vies Verdes de Girona són l’escenari perfecte per a fer esport i descobrir aquesta magnífica província catalana. Aquí et deixem algunes recomanacions per a gaudir al màxim d’aquesta escapada.

ciutat de girona

Com gaudir de les Vies Verdes?

La majoria d’aquests camins de Girona estan adequats per a poder ser descoberts caminant o amb bicicleta. Per a saber quina és la forma més apropiada i còmoda de transitar per aquestes rutes, et recomanem visitar la pàgina web oficial de les Vies Verdes.

Com arribar a les Vies Verdes?

L’inici de moltes d’aquestes sendes és des de Girona, per la qual cosa aquesta ciutat serà el nucli de moltes de les rutes proposades.
Girona té molt bona connexió, pel que podràs arribar fins aquí:

  • Amb cotxe: a tan sols 1:30h de Barcelona, Girona és un destí ideal per a una escapada ràpida. A més, amb diversos aparcaments públics als voltants. I si vens en autocaravana, aquí veuràs on aparcar.
  • Amb avió: ja sigui aterrant a Barcelona o en el propi Aeroport de Girona, des de qualsevol ciutat europea pots arribar sense dificultats a Girona.
  • Amb tren: amb l’estació de tren al centre de la ciutat, aquest servei posa molt fàcil per a aquells que vulguin anar a Girona amb tren, amb connexions a diverses ciutats. El millor, pots pujar la teva bicicleta al tren!
  • Amb autobús: l’àmplia xarxa d’autobusos d’Espanya i Catalunya faran que tinguis més d’una opció per a arribar a Girona amb autobús. En aquest cas, si desitges viatjar amb la teva bici, hauràs de consultar prèviament les condicions de l’empresa d’autobusos.

Què fer després d'un matí a les Vies Verdes?

Quin millor pla que gaudir de les Vies Verdes al matí i descobrir Girona a la tarda?
Si el que vols és que aquestes rutes siguin la teva pròxima escapada, els nostres col·laboradors podran fer de la teva estada a Girona una experiència memorable.

  • Afegint visites culturals als nombrosos monestirs de tots els pobles recorreguts o fent una visita guiada a Girona.
  • Gaudint d’experiències gastronòmiques catalanes, provant el “xató” o “les faves a la catalana” en entorns excepcionals.
  • Assistint a xous esportius com un partit de Girona FC.
  • I vivint moments de desconnexió i relaxació en un spa a Girona o un hotel envoltat de naturalesa.

A més, despreocupa’t de buscar allotjament per a tu i per a la teva bicicleta, nosaltres ens encarreguem d’això. I si vols llogar la teva bicicleta a Girona, nosaltres ens ocupem de trobar una que s’adeqüi a les teves necessitats.
Ja saps quan descobriràs les Vies Verdes? Contacta amb nosaltres i t’ajudem en la planificació de la teva escapada a Girona.